voorhoofd rimpels behandeling botox fillers ultraformer

Voorhoofdrimpels ontstaan als de voorhoofdsspier de wenkbrauwen naar boven trekt en er horizontale lijnen over het voorhoofd ontstaan. Initieel zijn deze expressierimpels enkel zichtbaar als de spier actief is, door huidbeschadiging zullen deze na tijdje ook zichtbaar zijn zonder dat de voorhoofdspier aangespannen staat. Door het gebruik van spierontspanners wordt de activiteit van de spier vermindert waardoor de huid gladder en minder gerimpeld wordt. Ook kunnen spierontspanners ingezet worden bij jongere patiënten met een vrij uitgesproken expressie in het kader van preventie.

Een goede behandeling van het voorhoofd met Spierontspanners is redelijk complex.
Daar de voorhoofdspier de enige spier is die de wenkbrauwen naar boven trekt en er drie spieren zijn die de wenkbrauwen naar beneden trekken is het belangrijk dat ook deze spieren  partieel  of volledig mee behandeld worden. Anders zal op termijn het voorhoofd wel glad zijn maar gaan de wenkbrauwen vroegtijdig zakken wat een belangrijk teken is van een verouderd voorhoofd.

Tevens is het belangrijk dat de werking van de voorhoofdspier niet volledig stilgelegd wordt daar dit tot een onnatuurlijk, frozen look leidt. Hier geldt duidelijk de regel "Less is More". De resultaten van een behandeling houden ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden en de huid de kans te geven zich te herstellen . Bij regelmatig gebruik houden de resultaten veelal langer aan.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een spierontspannende behandeling van het voorhoofd. Patiënten met erg afgezakte wenkbrauwen, huidoverschot van het bovenste ooglid, of een hangend ooglid hebben de voorhoofdspieren nodig om het zicht te garanderen.

Bij diepe lijnen of bij contra-indicatie spierontspanners kunnen fillers (niet permanente vulmiddelen) gebruikt worden om de voorhoofdslijnen te verzachten.  De Ultraformer 3 Antirimpel Cartridge (MF2) kan in dit geval ook nuttig zijn.

Samengevat:

Een voorhoofdrimpelbehandeling is een gepersonaliseerde behandeling waar Spierontspanners vaak maar niet altijd de eerste keuze is. Een touch-up na 14 dagen kan aangewezen zijn.