gelaastverjonging botox rimpels

Gracieus ouder worden met gelaatsverjonging

Esthetische geneeskunde kan u helpen mooier ouder te worden. Een duidelijke strategie waarbij de verschillende elementen van gelaatsveroudering onderhouden worden is de beste formule en kan chirurgie zo lang mogelijk uitstellen (mits hiermee tijdig gestart wordt).

 

 

Gelaatsverjonging grijpt in op de 4 elementen van veroudering

  • Huidverbetering: collageenverlies, rode en bruine verkleuringen en verslapping.
  • Spierontspanning: met het ouder worden verkrampen de spieren in de bovenste gelaatshelft waardoor fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes ontstaan.
  • Volumeverlies/ overschot: ter hoogte van de slapen, jukbeenderen, lippen,... verliest het gelaat volume, ter hoogte van de onderkin ontstaat er vaak een surplus aan vetweefsel.
  • Huidverslapping: door collageen en volumeverlies zakt het gelaat uit.

Trends in gelaatsverjonging

De nieuwe tendens (consensus) bestaat erin tijdig met niet-chirurgische medisch esthetische behandelingen te starten zodra een probleem zich begint te manifesteren. Vroegtijdig corrigeren is gemakkelijker dan te wachten tot problemen erg uitgesproken zijn. In de esthetische geneeskunde spreekt men van maintain (onderhouden) waardoor op termijn de gelaatsveroudering vertraagt.

Preventie en gelaatsverjonging

Wacht men tot een esthetisch probleem erg uitgesproken is, dan is chirurgie (momenteel) vaak nog steeds de beste oplossing. Tot slot is preventie essentieel naar zowel een goede lifestyle als naar correcte huidverzorging.