prp haar behandeling

Androgenetic alopecia of erfelijke mannelijke kaalhoofdigheid is de meest frequente vorm vaan haarverlies. Bij de leeftijd van 50 jaar treft het 45 % van de mannen.

Onder invloed van het mannelijk hormoon DHT krimpen de haarfollikels tot niet zichtbaar vellus haar.  Haaruitval kan zeker bij jongere mannen emotioneel zeer belastend zijn en de levenskwaliteit aantasten.

Tot nu toe zijn plaatselijk toegepast minoxidil en tabletten op basis van finasteride de enigste werkzame geregistreerde geneesmiddelen.
Finasteride kan ernstige bijwerkingen geven onder de vorm van depressies, libidoverlies, borstvorming  en erectiele dysfunctie.

PRP tegen haaruitval

PRP (plateled rich plasma) is een nieuwe  natuurlijke veilige manier om haaruitval te bestrijden.

Na een kleine bloedname worden de natuurlijke  groeifactoren geëxtraheerd en vervolgens geïnjecteerd in de op voorhand verdoofde hoofdhuid. De PRP injecties stimuleren de stamcellen in de haarfollikels en zorgen dat de doorbloeding van de haarwortels verbetert. We sluiten de behandeling af met microneedling van de behandelde hoofdhuid.

Resultaat PRP behandeling

Praktisch vertaalt zich dit een sterke afremming van de haaruitval, dikkere haren die sneller groeien en een toename van de haardensiteit.

Werkwijze tegen haaruitval

Een startkuur bestaat uit 3 behandelingen op maandelijkse basis. De beste resultaten verkrijgen we als er vervolgens vervolgbehandelingen om de 3 à 4 maanden plaatsvinden.

PRP injecties kunnen als een stand alone behandeling gezien worden maar  het simultaan gebruik van minoxidil , LLT en topische DHT blokkers heeft een additief synergisch effect.