acne prp behandeling

Acné treft 85 % van de jongeren tussen 12 en 24 jaar. Blijvende acné-littekens zijn helaas  vaak het gevolg. Deze littekens zijn cosmetisch ontsierend ,verminderen het zelfvertrouwen en kunnen zelfs tot depressie leiden.

PRP: Platelet Rich Plasma

Platelet Rich Plasma is een relatieve nieuwe natuurlijke methode die deze acné-littekens met meer dan 50 procent kan verbeteren.

Werkwijze PRP

In praktijk gebeuren er drie behandelingen op maandelijkse basis.

  • Eerst gebeurt er een kleine bloedname.
  • Vervolgens worden de groeifactoren uit de eigen bloedplaatjes gecollecteerd en dan in de aangetaste huid geïnjecteerd. De huid wordt op voorhand met een speciale verdovende crème behandeld om het discomfort tot een minimum te herleiden.
  • Na de PRP Injecties volgt onmiddellijk aansluitend  een microneedling behandeling van de acné-littekens. Deze gecombineerde behandeling zorgt voor een sterke collageensynthese waardoor de littekentjes als het ware opgevuld worden. De huid blijft na deze behandeling een paar dagen rood maar deze roodheid kan reeds na 24 uur gecamoufleerd worden. De behandelende huid mag een week niet aan zonlicht blootgesteld worden.

Deze behandeling  geeft tot 50 procent betere resultaten dan louter microneedling behandelingen. De resultaten kunnen desgewenst nog verbeterd worden door na een half jaar een aantal Venus Viva Firm FX Fractionele RF behandelingen te combineren.