medische peelings

Medische huidverbetering bij huidverkleuringen

Vooral personen met een bleke huid kunnen door, overmatige, zonneblootstelling getroffen worden door huidverkleuringen. Deze huidverkleuringen geven de huid een inhomogeen aanzicht.

Cosmetische crèmes kunnen hier helaas maar voor een beperkte verbetering zorgen. Indien camouflage niet gewenst is of ontoereikend kan er beroep gedaan worden op een aantal medische eshetische behandelingen.

 

Rode huidverkleuringen

Rode huidverkleuringen presenteren zich onder de vorm van uitgezette bloedvaatjes (couperose, telangiectasieën) en veralgemeende roodheid. Het opzet van de behandeling is het verwarmen van de bloedvaatjes waardoor deze verschrompelen en minder zichtbaar worden.

  • Hierbij maken we gebruik van de Venus Versa, een hoogtechnologisch IPL toestel waarbij licht in warmte omgezet wordt, of Sterex, een geavanceerde electrolyse techniek.
  • Vaak zijn een aantal behandelingen (4-6)  nodig om tot een bevredigend resultaat te komen.

Bruine huidverkleuringen

Bruine huidverkleuringen presenteren zich onder de vorm van lentigo’s of ouderdomsvlekken.

  • Om bruine huidverkleuringen te behandelen maken we gebruik van de Venus Versa (IPL) of van de EASY TCA PEELING.
  • Het opzet van de behandeling tegen bruine huidverkleuringen is om het teveel aan pigmentproducerende cellen te verwijderen.
  • Vaak zijn een aantal behandelingen (4-6)  nodig om tot een bevredigend resultaat te komen.

Wat is een goede behandelingsperiode voor huidverkleuringen?

Behandelingen tegen huidverkleuringen gebeuren best in de herfst of winter daar de huid achteraf tijdelijk gevoeliger is voor zonlicht.

Hoe nieuwe huidverkleuringen vermijden?

Een goed advies naar huidverzorging achteraf is belangrijk om het optreden van nieuwe huidverkleuringen te minimaliseren. Een onderhoudsbehandeling van tijd tot tijd voorkomt recidief.