fronsrimpels botox

Fronsrimpels (glabella lijnen) zijn die vervelende verticale rimpels tussen de wenkbrauwen en de rimpels boven de neus. De oorzaak ligt in het herhaaldelijk samentrekken van de spieren die zich onder de huid bevinden als we boos zijn of ons concentreren. Geleidelijk wordt het collageen in de huid beschadigd waardoor deze rimpels permanent worden. Initieel zijn het fijne lijntjes, op termijn worden het diepe groeven als deze niet behandeld worden. Reacties als ‘ben je boos?’ is een veel gehoorde opmerking van derden en reden tot behandeling.

Spierontspanners zijn de eerste keuze om deze rimpels veilig aan te  te pakken. Het resultaat is dat de rimpels gedurende  3 tot 4 maanden verzacht zijn. Herhaalt u de behandeling dan zal de huid meer tijd hebben om te herstellen en zullen de lijntjes verder verzachten. We zien bij het merendeel van de mensen die regelmatig gebruik maken van spierontspanners dat de periode dat de spierontspanner werkt verlengt.

 

Spierontspanners kunnen fronsrimpels niet alleen behandelen maar ook voorkomen dat deze op de eerste plaats ontstaan. We zien een tendens dat mensen met een sterke expressie vroegtijdig met spierontspanners beginnen om te voorkomen dat deze rimpels zich vormen. Een bijkomend voordeel van spierontspanners is dat de blik frisser, meer open wordt en de wenkbrauw een zachte lifting krijgt.

Fillers  (niet permanente vulmiddelen)  kunnen ingezet worden als de fronsrimpels na 3 sessies spierontspanners nog prominent aanwezig zijn. Dit moet deskundig gebeuren daar het risico op complicaties groter en ernstiger is.

Samengevat : een spierontspanner behandeling van de frons met een officieel geregistreerd A merk  is in principe een veilige, snelle, weinig pijnlijke behandeling als deze deskundig uitgevoerd wordt.

Een Frisse ontspannen blik is het resultaat.

Lees ook : Spierontspannende Toxines voor een ontspannen gelaat

Fronsrimpels Botox Mannen Fronsrimpels botox