Huidverjonging venus viva Nanofractionele radiofrequentie

VENUS VIVA: De nieuwe gouden standaard in huidverjonging.

Bij het verstrijken van de tijd verschijnen geleidelijk zichtbare tekenen van veroudering op de huid zoals lijnen en rimpels, verandering van textuur, pigmentatie en roodheid. Poriën vergroten en de rimpels rondom onze ogen vertellen een verhaal over wat we allemaal meegemaakt hebben.

Behoorlijk wat mensen zijn daarom op zoek naar behandelingen die de huid terug een frisse, natuurlijke, jeugdige uitstraling geeft. Nanofractionale radiofrequentie met behulp van de Venus Viva Firm FX is een nieuwe technologie die hiervoor een antwoord kan bieden.

Huidverjonging anno 2020

Waar vroeger (ablatieve) lasers en diepe peelings het enige antwoord waren naar de  correctie van  uitgesproken tekenen van huidveroudering gingen deze behandelingen gepaard met een aanzienlijke herstelperiode (minimaal 1 week) waardoor deze behandelingen ondanks hun effectiviteit anno 2018 weinig populair zijn. Mensen zijn op zoek naar efficiëntie en niet-invasieve huidverjongingsbehandelingen met een minimum aan uitvaltijd.

Venus Viva Firm FX is een FDA goedgekeurd apparaat dat in tegenstelling tot een laser gebruikt maakt van gefractioneerde radiofrequentie: de Firm FX.

De techniek van nanoradiofrequentie is gebaseerd op het volumetrisch opwarmen van het dermaal weefsel (lederhuid) dat denaturatie /beschadiging van collageen veroorzaakt, met hernieuwde collageenproductie en het verstrakken van collageen tot gevolg heeft. Tevens wordt de productie van nieuwe fibroblasten gestimuleerd.

Wat zijn de effecten van een Venus Viva Firm FX?

Deze techniek heeft dus een enerzijds een huidverjongend effect, vooral op de textuur van de opperhuid waardoor we een verbetering zien van fijne rimpels, open poriën, roodheid, solaire lentigines (ouderdomsvlekken), acnelittekens en striemen. Dit kan vergeleken worden met het effect van een diepe peeling, maar zonder de mogelijke complicaties hiervan. Anderzijds ziet men na meerdere sessies ook een huidverstrakkend effect waardoor de contouren er meer gelift uitzien.

Venus viva versus CO2 laser?

Een sessie gefractioneerde CO2 laser zal na 1 beurt een hogere efficiëntie hebben dan 1 sessie venus viva. Dit voordeel ten koste van een langdurig herstel weegt niet op tegen de voordelen van de gefractioneerde radiofrequentie type VENUS VIVA. Patiënten kunnen om de 4 tot 6 weken behandeld worden met de Venus Viva en men moet rekenen op 3 tot 4 sessies om een bevredigend effect te bereiken. Je doet dus meer sessies met de Venus Viva, maar je behaalt je resultaten wel op kortere termijn. De grootste voordelen t.o.v. een CO2 laser zijn zeker de mindere downtime (24-48 uur versus 1 week; het genezingsproces gaat dus veel sneller) en het lager risico op complicaties (pigmentverschuiving, infectie, littekenvorming...).

Indicaties

 • Verbetering huidtextuur en huidverjonging
 • Pigmentverbetering
 • Rimpelreductie
 • Acnélittekens
 • Roodheid
 • Striemen

Goede resultaten met huidverjonging

Men behaalt betere resultaten met de venus viva op een huid die in goede conditie verkeert. De resultaten zijn beter als de huid op voorhand goed op voorhand gehydrateerd is. Men kan dit doen door 1 maand voor de behandeling met mesotherapie te werken. Donkerdere huidtypes gebruiken best op voorhand een pigmentstabiserende crème. Wij gebruiken een uniek procédé waarbij we de Venus Viva behandeling combineren met een PRP (platelet rich plasma) & LED behandeling. De resultaten zijn hierdoor significant beter en het herstel wordt hierdoor bevorderd. Na de behandeling adviseren we cosmeceuticals die de collageenproductie maximaliseren. Zonbescherming tot een maand na de behandeling is een must.

Doet de Venus Viva Firm FX huidverjongingsbehandeling pijn?

De behandeling zelf is niet pijnloos. In onze praktijk wordt er gebruikt gemaakt van een sterk verdovende crème die een uur voor de behandeling lokaal aangebracht wordt waardoor de pijnervaring geminimaliseerd wordt. De behandeling zelf moet op een perfect gereinigd en droge huid uitgevoerd worden en duurt 15-20 minuten voor een gezicht. Nadien volgt de applicatie van de PRP-oplossing en een sessie onder het therapeutisch LED licht.

Reken voor het hele procedé op zeker 1u45 min.

Wat zijn de contra-indicaties?

 • Pacemaker/defibrillator/andere elektrische implantaten
 • Zwangerschap/borstvoeding
 • Ernstige medische condities
 • Na een filling of injectie met neurotoxine dient men 1 maand wachttijd te voorzien tussen beide behandelingen
 • Na een facelift of ooglidcorrectie wachten we een 4tal maanden tot de behandelde zones volledig genezen zijn
 • Na inname van isotretinoïne wordt ook 6 maanden gewacht

 

Nazorg huidverjongingsbehandeling

Reken op 24-48 uur downtime.  48 uur na de behandeling kan al make-up aangebracht worden. Het is aangewezen de huid 2 dagen te laten rusten en te herstellen met een verzachtende crème. De eerste 48 uur na de behandeling moet de zon volledig vermeden worden. Daarna volstaat een dagelijkse hoge UV-beschermingsfactor gedurende 1 maand. We gebruiken tevens we cosmeceuticals op basis van vitamine C om de collageenaanmaak te maximaliseren. Donkerder huidtypes maken daarnaast best gebruik van een pigmentstabiliserende crème. Iedere vorm van tanning is niet toegestaan gedurende de volledige kuur.