COVID19  In het kader van maximale patiënten veiligheid nemen wij extra maatregelen om uw bezoek aan de praktijk zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.                                                          Klik hier voor onze richtlijnen voor een veilig en comfortabel bezoek

Huidverslapping tijdens het verouderingsproces

Tijdens het verouderingsproces van het gelaat vertoont voornamelijk de onderste gelaatshelft en de hals progressief meer verslapping door collageenverlies. Waar vroeger een chirurgische facelift het enigste antwoord bood zorgt de vooruitgang in de esthetische geneeskunde voor alternatieven.

Wat is HIFU ?

HIFU staat voor een niet-invasieve huidverstrakkingsbehandeling met behulp van ultrasone geluidsgolven. De Utraformer 3 kan hoog gefocusseerde ultrasoon energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen. Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen en wordt de collageenproductie gestimuleerd waardoor deze zal verstrakken. Met deze technologie zijn we tevens in staat de SMAS-laag aan te spannen, die aan de basis ligt voor een chirurgische lift.

Het resultaat :

In praktijk zorgt deze technologie ervoor dat de kaaklijn en de hals contour weer scherper worden.

Herstelperiode :

Daar bij deze behandeling de oppervlakte van de huid niet beschadigd wordt is het herstel minimaal. Sommige patiënten ervaren lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur. In principe kunt u uw gewone dagelijkse activiteiten onmiddellijk na de behandeling voortzetten. Resultaten van deze behandeling zijn doorgaans zichtbaar na 2 à 3 maanden.

 

Is de behandeling pijnlijk ?

In tegenstelling tot andere HIFU toestellen is de behandeling met de Ultraformer 3 weinig pijnlijk te noemen. 

Hoeveel behandelingen zijn nodig ?

Vaak volstaat één behandeling. Bij mensen met meer uitgesproken verslapping kunnen 2 tot 3 behandelingen uitgevoerd worden. Gezien de huid blijft verouderen bestaat de mogelijkheid vervolgbehandelingen te ondergaan.

Ook kunnen Radiofrequentie behandelingen (Venus Freeze Plus) ingezet worden om de resultaten te versterken en bestendigen. Radiofrequency en HIFU zijn complementaire behandelingen.

Voor wie is het niet geschikt ?

  • permanente fillers in het behandelgebied
  • recentelijk spierontspanners in het behandelend gebied( 14 dagen wachten)
  • zwangerschap en borstvoeding
  • stollingsstoornissen
  • auto-immuunziekten
  • kanker
  • metalen implantaten in het behandelde gebied (uitgezonderd tandimplantaten)

Raadpleeg de arts voor een persoonlijk advies op Uw maat tijdens een consult.