kraaienpootjes botox

Kraaienpootjes zijn de lijntjes naast de ogen als we lachen. Initieel zijn ze slecht zichtbaar tijdens het lachen maar in de loop van de tijd kunnen ze permanent aanwezig zijn ook als we niet lachten.
Sommige mensen vinden kraaienpootjes  charmant terwijl andere, zeker als de rimpels erg diep worden, er zich aan storen. Gezien de rimpels veroorzaakt worden door de onderliggende oogspier is een behandeling met Spierontspanners de eerste keuze om de rimpels te verzachten en te voorkomen.

Een bijkomend voordeel bij gebruik van Spierontspanners ter hoogte van de kraaienpootjes is dat de wenkbrauw vaak een zachte lifting krijgt waardoor ook op termijn het afzakken van de wenkbrauw voorkomen wordt. Bovendien verbeteren de lijntjes onder de ogen.

Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Bij erg diepe lijntjes kan het zijn dat een behandeling spierontspanners alleen onvoldoende is om de lijnen voldoende te verzachten, dan kunnen desgewenst wel fillers (niet permanente) aangewend worden om de residuele lijntjes op te vullen.

Ook de Ultraformer 3 met zijn speciale antirimpelcartridge (MF2) of andere resurfacingtechnieken (bv lasers) kunnen aangewend worden bij hardnekkige rimpels of bij een sterk door de zon beschadigde huid.

Soms worden de kraaienpootjes niet alleen door de oogspier veroorzaakt, maar ook door de lachspier. Deze lagere kraaienpootjes kunnen desgewenst verzacht worden met resorbeerbare draadjes zogenaamde Threads.

Een goede oogcrème en het gebruik van een zonnebril in de zomer zijn alavst zinvolle maatregelen die je zelf kan toepassen om het optreden van kraaienpootjes te vertragen.

Niet meer lachen is ook zinvol maar daar is het leven te mooi voor….