Beste Patiënten. 14 Dagen voor of na uw booster Covid 19 vaccin kunnen er geen Filler of Profhilo behandelingen doorgaan. Tevens herinneren we u aan het feit: COVID19 gevaccineerd of niet, indien u tekenen van ziekte vertoont (koorts, hoesten, niezen, diarree, ...) komt u niet naar de praktijk en verwittigd u het secretariaat op 0468 216 136. Vaak kunnen er bepaalde behandelingen niet doorgaan als u een infectie heeft daar dit het risico op complicaties of bijwerkingen verhoogd. Dank voor uw begrip en solidariteit. 

Acnélittekens behandelen

Acné is de meest voorkomende huidziekte die 80-90 procent van de adolescenten treft. Acnélittekens zijn vaak het gevolg en gerelateerd aan de ernst en het ontbreken van een adequate behandeling tijdens de actieve acné-fase. Acnélittekens kunnen het zelfvertrouwen ernstig aantasten waardoor de levenskwaliteit daalt. Er zijn verschillende soorten acnélittekens. Meestal zijn ze atrofisch (deukjes in de huid) door het verlies van collageen in de huid(dermis) tijdens de ontstekingsfase. Veroudering kan de littekens meer zichtbaar maken daar de huid minder strak wordt door het collageenverlies.

Atrofische acnélittekens kunnen onderverdeeld worden in 3 groepen:

  • Icepick
  • Boxcar
  • Rolling

Hoe acnélittekens voorkomen

Vroegtijdige adequate behandeling van actieve acné is essentieel om het risico op acnélittekens te beperken. Acné is tijdelijk maar acnélittekens die niet behandeld worden, zijn permanent. De ernst van de acné, de duur van acné, het manipuleren van de letsels en een familiale tendens tot littekenvorming zijn de belangrijkste risicofactoren.

Behandeling van acnélittekens

Waar vroegere behandelingen erg agressief waren zijn er ondertussen nieuwere behandelingen ontwikkeld die (veel) veiliger zijn met een kortere herstelperiode zonder aan efficiency in te boeten. Tevens zijn deze behandelingen ook geschikter voor gevoeligere en donkerder huidtypes. Het opzet van deze behandelingen bestaat eruit de huid te stimuleren tot de aanmaak van nieuw weefsel (collageen) die de littekentjes als het ware opvullen zodat ze minder zichtbaar zijn.

Hoe wij atrofische acnélittekens behandelen?

Acné littekenbehandeling:

  • Het combineren van verschillende behandelingsmodaliteiten leidt vaak tot betere resultaten.
  • Het volledig resultaat is pas zichtbaar na een 3-tal maanden daar de aanmaak van nieuw collageen tijd nodig heeft.
  • Het opzet van een acnélittekenbehandeling is om een (duidelijke) verbetering van de littekens te bekomen. Een volledige correctie is helaas niet mogelijk.

behandeling Acné littekens prp

​Lees ook ons blog artikel : PRP Behandeling voor Acné Littekens.